Skab orden på børneværelset

Børn har ofte utroligt mange ting og sager på deres værelser. Især legesager fylder en del. Hvis dit barn ikke har et system over alle sine legesager, kan værelset hurtigt komme til at ligne en stor rodebutik. Mange oplever derfor også, at der er pladsmangel på børnenes værelser. Der er heldigvis en masse ting, du kan gøre for at gøre dit barns værelse hyggeligere og skabe mere plads. Børn bombaderes med mange forskellige indtryk hver eneste dag, så det kan være en stor hjælp for dit barn, hvis du hjælper det med at skabe mere struktur.

Gør det let for barnet at rydde op

Dit barn har sikkert rigtig mange små legesager eller andre dimser og dutter. For at disse kan organiseres bedst muligt, kan det være en rigtig god ide at investere i nogle kasser eller æsker til opbevaring. www.ultraplast.dkhar et rigtig godt udvalg af opbevaringsæsker. Med opbevaringsæsker kan i lettere adskille barnets forskellige ting fra hinanden. Opbevaringssystemer gør børneværelset langt hyggeligere og får det til at se mindre rodet ud, end hvis barnets ting ligger fremme. Derudover hjælper opbevaringskasser barnet til at blive bedre til at rydde op. Hvis barnets legesager er organiseret og har en bestemt plads, er det meget mere overskueligt for barnet at rydde op. Placer evt. opbevaringsæsker i barnets øjenhøjde hvor det normalt leger, så barnet nemt og hurtigt kan rydde op efter sig selv. Det handler om at gør oprydningen så let som overhovedet muligt, så barnet får lyst til at gøre det helt af sig selv.

Skab et hyggeligere børneværelse 

Men nogle ganske få ændringer kan du skabe et rigtig hyggeligt værelse til dit barn. Et godt tip til at gøre værelset mere hjemligt er at hænge noget op på væggene. Det kan være billeder af ting, dit barn godt kan lide eller en hylde med barnets yndlingsbøger. Derudover giver det rigtig meget til børneværelset, hvis du rumopdeler det. Prøv f.eks. at vende kommoden eller reolen 180 ºC så de vender ud fra væggen i stedet for at stå ind mod den. Det giver rigtig meget til rummet.