Sådan vælger du dit næste trommesæt

Er det blevet tid til at købe et nyt trommesæt? Eller skal du måske købe dit første trommesæt? Så er det en god idé, at følge denne lille guide til køb af dit næste trommesæt, så du får 100% styr på alle de overvejelser, som du bør gøre dig i forbindelse med købet. 

Elektrisk eller et akustisk trommesæt?

Du skal først og fremmest vælge om dit trommesæt skal være elektrisk eller akustisk. I nogle tilfælde er dette et praktisk valg. Hvis primært spiller derhjemme, så bør du nok vælge et elektrisk trommesæt, fordi det vil være mindre generende for andre i husstanden og dine naboer. Hvis du derimod har adgang til et studie, så vil du nok foretrække et akustisk trommesæt, fordi det giver en mere autentisk spilleoplevelse og lyd. Der er dog også mange muligheder ift. At udvikle sine egne, unikke melodier, med et elektrisk trommesæt. 

Et trommesæt af træ eller akryl?

Du skal selvfølgelig også vælge hvilket materiale dit trommesæt skal være lavet i. Mange trommesæt laves i dag i træ, men du kan også købe trommesæt i akryl. Et trommesæt i akryl har den fordel, at det er utrolig holdbart, fordi akryl er et hårdt materiale. Derudover vil du kunne opnå en højere lyd med et akryl trommesæt, fordi akryl ikke absorbere så meget af lyden, som træ gør. Til gengæld er et træ trommesæt utrolig flot og smart. Et træ trommesæt vil også have en unik lyd, som variere ift. Hvilket type træ det er lavet af. Find din præference ved at prøve at spille på trommesæt i forskellige materialer. 

Elementer i dit trommesæt

Trommesæt består af flere forskellige elementer. Disse skal naturligvis være med i dine overvejelser. Der er blandt andet altid en såkaldt stortromme, men størrelsen på denne kan variere. Hvis du primært spiller rockmusik, så anbefales en så stor stortromme, som muligt. Derudover bør du kigge på de forskellige muligheder for at variere og styre musikken. Nogle trommesæt har eksempelvis flere fodpedaler og andre har kun et. Hvis du er en begynder, så er det nok en god idé at vælge et simplere trommesæt.