Sådan reducerer du dine medarbejderes sygedage

Pandemien har lært os mange ting. Vi har en bedre forståelse for hvordan vi kan reducere smitte på en arbejdsplads. Vi har lært at medarbejdere sagtens kan arbejde hjemme og ofte være mindst lige så produktive. Men pandemien kan også lære os noget om hvordan vi effektivt kan reducere vores medarbejderes sygedage og derfor få en mere velfungerende og effektiv arbejdsplads – uden at få medarbejdere til at arbejde mere og hurtigere. 

Med disse simple tiltag vil du hurtigt opleve at antallet af sygedage blandt medarbejdere falder. 

Invester i håndsprit dispensere

Placer håndsprit dispensere overalt på din arbejdsplads. Du kan købe præcis den model, som du har brug for på https://haandspritdispensere.dk/, der både sælger elektroniske dispensere, bord dispensere, standere til håndsprit og væghængte håndsprit dispensere. Hvis der er en ting, som pandemien har lært os, så er det nemlig, at håndsprit bidrager til at reducere smitte på arbejdspladser. Håndsprit hjælper ikke kun med at reducere smitte af corona, men også smitte af mere almindelige sygdomme som en almindelig forkølelse og influenza, som vi ofte kæmper med hver vinter. 

Arbejd hjemmefra hvis man har symptomer

Inden pandemien har mange arbejdspladser haft en kultur, der gjorde at forkølede medarbejdere valgte at møde op på kontoret. På grund af det måtte flere og flere medarbejdere døje med irriterende forkølelser. Men dette kan nemt undgås. Hvis du som arbejdsgiver tydeligt kommunikerer, at forkølede medarbejdere skal arbejde hjemmefra (hvis muligt), så undgå du, at andre medarbejdere bliver smittet. Den forkølede medarbejdere vil måske endda blive hurtigere rask, hvis han/hun får en mere afslappende hjemmearbejdsdag. Forkølede medarbejdere er selvfølgelig aldrig lige så effektive som raske medarbejdere og derfor kan det virkelig betale sig at reducere smitten af forkølelser på arbejdspladsen – så send dem hjem!

Skab en fleksibel arbejdsplads

På mange arbejdspladser er stress også en faktorer, der kan øge antal sygedage betydeligt. Ved at skabe en fleksibel arbejdsplads, hvor medarbejdernes arbejdsdag er som de har brug for, at den skal være, så kan du måske reducere stress på arbejdspladsen. Du kan eksempelvis tillade at medarbejdere arbejder hjemmefra på bestemte dage eller når de har lyst. Medarbejdere der har brug for ro til at koncentrere sig kan f.eks. vælge at arbejde hjemme. Ligeledes kan medarbejdere, der gerne vil kunne nå hen til en bestemt yogaklasse efter arbejder ofte nemmere nå det, hvis de arbejder hjemmefra. Denne fleksibilitet vil måske øge dine medarbejders tilfredshed og dermed også reducere deres sygedage.