På udkig efter en ny herrecykel?

Når du skal køb en ny herrecykel, så bør du først og fremmest overveje hvad formålet med cyklen er. Der findes nemlig flere forskellige typer herrecykler, der egner sig til forskellige formål, herunder mountainbikes, racercykler, citybikes og elcykler. Hvis du køber en cykel, der ikke egner sig til det, som du vil bruge den til, så vil du bare få en skuffende cykeloplevelse. Så læs med her og få en kort intro til de forskellige typer herrecykler, deres anvendelsesmuligheder. 

Skal din herrecykel være en mountainbike?

Din herrecykel bør selvfølgelig være en mountainbike, hvis du vil begynde på eller allerede tilbringer meget tid på mountainbiking. Disse cykler egner sig især til at cykle på ujævnt terræn, som f.eks. I skoven. Cyklerne er designet med affjedring, der absorbere stød, og derved gør det mere behageligt at cykle på ujævnt terræn end andre cykler. Til gengæld er disse cykler ikke det bedste valg, hvis du gerne vil kunne accelerere hurtigt. Der findes mange hurtigere cykler end mountainbikes. Du kan dog vælge en hardtail mountainbike herrecykel, som både kan bruges til mountainbiking og til almindelig cycling, som f.eks. til pendling. På en hardtail mountainbike vil du kunne accelere hurtigere end på en full suspension mountainbike. 

Skal din herrecykel være en racercykel?

Du bør vælge en racer herrecykel, hvis du gerne vil kunne cykle lange ture langs landeveje. Disse cykler er designet med meget tynde dæk og en meget let vægt, hvilket gør det nemt at opnå hurtige hastigheder. Man vil dog få mest glæde af dem, hvis man kan cykle på lange strækninger uden mange stoplys. Netop derfor er denne model ikke det bedste valg, hvis du skal cykle igennem en storby, hvor du ikke vil kunne opnå en særlig høj hastighed på grund af de mange stoplys. Dette er også et god valg, hvis du gerne vil kunne tage på cykelferie rundt omkring i Danmark. 

Skal din herrecykel være en citybike?

Hvis du bor i storbyen, så er en citybike herrecykel ofte et godt valg. Dette er en alsidig cykel, der er behagelig af cykle på. Den kan ikke accelerere lige så hurtigt, som en racercykel, men til gengæld er den hurtigere end en mountainbike. Du vil også kunne sidde mere oprejst og dermed mere behageligt på en citybike, hvilket er praktisk, hvis man ofte skal stoppe for at vente på lyskryds. De fleste af disse herrecykler kommer også med en fodbremse, så bremsning ved de mange stoplys bliver let og elegant.