Hvorfor er det en god idé at investere i kompressionsstrømper?

Hvis du er en af dem, som lider af hævede ben efter en lang arbejdsdag, er meget stillesiddende i længere tid, eller måske er gravid? – I så fald er der god grund til at læse videre på siden her.

Problematikken ved hævede ben er, at din blodcirkulation bliver forværret. Det er især omkring anklerne og læggene, at det kan blive kritisk. I tilfælde af at du oplever gener på dit arbejde eller ofte oplever ømme, hævede ben om aftenen, kan det være et tegn på, at din blodcirkulation fungerer dårligt.

Dét du kan gøre er at investere i nogle kompressionsstrømper – også kaldet støttestrømper – da de påfører de udsatte områder et ekstra tryk, således at blodet nemmere cirkulerer tilbage mod hjertet. Konsekvenskerne af hævede ben kan nemlig i mange tilfælde føre til øget risiko for blodpropper.

Hvornår er det vigtigt at bruge kompressionsstrømper?

  1. På arbejdet – Hvis du er en af dem, som sidder meget ned på dit arbejde, eller står med strakte ben i lang tid, så hæmmes din blodcirkulation, og du vil derfor opleve trætte og hævede ben. Kompressionsstrømper kan dermed øge blodcirkulationen, så du slipper for varige gener og hævede ben.
  • Under graviditet – Hver anden kvinde oplever problemer med åreknuder under graviditet, og derfor er det vigtigt at få regelmæssig motion og evt. bruge kompressionsstrømper, da det reducerer risikoen for blodpropper og åreknuder.
  • På længere rejser – Hvis du skal på en længere flyvetur eller bil- og togrejse kan kompressionsstrømper med fordel benyttes, da du ved rejser er stillesiddende i lang tid af gangen uden mulighed for bevægelse. Derfor vil kompressionsstrømperne holde blodcirkulationen i gang.

Hvilke kompressionsstrømper skal du vælge?

Der findes et hav af forskellige kompressionsstrømper på markedet i dag, og de har alle specifikke funktioner, som kan tilpasses enhvers behov. Du kan derfor se alle kompressionsstrømper her, da de på seniorshop.dk har et bredt sortiment, som kan benyttes af alle. Ydermere står der informerende beskrivelser af de forskellige udvalg, hvilket giver dig en bedre indsigt i de forskellige strømpers funktionalitet, og hvilke der passer bedst til dig.