Gode råd til campingferien

Hvad end du skal på campingferie i Danmark eller i udlandet, så er friheden og fleksibiliteten det aller bedste ved at være på campingferie. Men med friheden og fleksibiliteten kommer der også en del planlægning, da der er mange ting som skal være timet og tilrettelagt inden I kan drage ud på jeres næste (eller måske første) campingferie. Er du en rutineret campist, så er dette indlæg nok ikke så relevant – men er det første gang du skal mærke den frie ferieform, så er det måske vigtigt for dig at læse videre, så du kan være så godt forberedt som muligt!

Ha’ styr på din energikilde

Gas er en af de nemmeste former for energi som du kan have med på campingvognen. Du kan sagtens skaffe gasudstyr i udlandet, men hvis du vil undgå at sætte dig for meget ind andre landes gasudstyr, så tag endelig gassen med hjemmefra. Der er mange udbydere som kan hjælpe dig med at finde den gasflaske og den mængde af gasflasker som du skal bruge på turen. Der er dog forskel på hvilken tilslutning som de forskellige lande benytter sig af – men nogle gas forhandlere kan altså ombytte dine gasflasker til Euro-flasker. Klik her og find en forhandler til ombytning af gasflasker.

Vær opmærksom på din rute

Der er som bekendt en hel del frihed ved at vælge campingferien frem for så mange andre rejseformer. Dog giver en campingvogn også en del begrænsninger i forhold til hvilken rute man kan tage. Sørg derfor for at have lavet en rute hjemmefra som er campingvogn venlig, så du undgår at havne et sted hvor campingvognen er svær at have med på slæb. Skulle du komme ud for at havne i en uheldig situation med din campingvogn, så øv dig på forskellige manøvre hjemmefra, så du altid er forberedt på den værst tænkelige situation. Føler du dig ikke helt tryg med at køre med anhænger, har du mulighed for at deltage i flere forskellige kurser som gør dig rustet til at klare de danske eller europæiske veje uanset hvilken situation du end måtte havne i.