Bevar de gode vaner på arbejdspladsen

Flere og flere bliver vaccineret, så vi kan så småt begynde at håbe på en mere normal hverdag på alle arbejdspladser. Der er dog nogle gode vaner, som vi bør fortsætte med, også når alle er vaccineret. Læs med og få nogle gode råd om hvordan du kan bevare de gode vaner på arbejdspladsen. 

Håndsprit dispensere

Der er mange gode grunde til at overveje at beholde håndsprit dispensere på arbejdspladser. I løbet af 2020 og 2021 har vi nemlig set hvordan håndsprit dispensere effektivt reducerer smittespredningen på arbejdspladser. Selv efter, at de fleste er vaccineret, så kan andre sygdomme stadig sprede sig ved fælles berøringspunkter, som eksempelvis ved kaffemaskiner. Inden corona blev de fleste af os vant til en vintertid fuld af influenza på arbejdspladsen. Derudover så spredes en almindelig forkølelse sig også nemt på arbejdspladser. Med et simpelt middel som håndsprit dispensere kan vi reducere spredningen af disse sygdomme og derved reducere antal sygedage. Køb dine håndsprit dispensere på haandspritdispensere.dk, hvor du både kan købe håndsprit standere, væghængte dispensere, elektroniske dispensere, bord dispensere og tilbehør, herunder informationsskilte. 

Hjemmearbejde

I 2020 og 2021 har vi også fået bevist, at hjemmearbejde er produktivt og derfor en god mulighed for mange medarbejdere. For at reducere smitten af diverse sygdomme på arbejdspladsen, så er det en god idé at opfordre medarbejdere til at arbejde hjemme, hvis de ikke er friske. Inden corona har de fleste af os oplevet at kollegaer mødte på arbejde, selvom de var forkølede. Hvis hjemmearbejde er muligt, så bør medarbejdere stærk opfordres til at arbejde hjemmefra, hvis de er forkølet. 

Som arbejdsgiver bør du også overveje om hjemmearbejde kan reducere stress på arbejdspladsen. Inden corona var stress et stort og ofte stigende problem på mange arbejdspladser. Selvom storrumskontoret er godt til samarbejde og et godt kollegaskab, så kan det måske også bidrage til stress, fordi man ikke har ro til at koncentrere sig om sine arbejdsopgaver. Ved at tillade hjemmearbejde et par gange om ugen, så kan du både bevare et godt arbejdsmiljø og samtidig giver medarbejdere frihed til at arbejde hjemme, når de har brug for det. Derved kan du muligvis forebygge stress.